Om du har planer på att spela hos ett av alla online casinon i Sverige så finns det många olika spel som du kan välja bland. Det finns garanterat något för alla, men det är samtidigt inte alla spel som är lika roliga eller som erbjuder samma chanser när det gäller att vinna. 

Nedan listar vi förenklat vilka spelkategorier du kan stöta på och vad du har att räkna med när du väljer dessa spel. Vi går också igenom lite enkla råd att tänka på. 

 

Bordsspel 

Bordsspel är en massiv kategori där du hittar spel som Roulette, men även kortspel som Poker, Blackjack, Baccarat och dylikt. Det är en stor kategori, men det finns verkligen något för alla här. 

 Det kanske bästa är att en del bordsspel inte är helt turbaserade. Spel som Poker, Blackjack och Baccarat kommer med en hel del strategier, så du behöver inte förlita dig helt blint på tur när du ska köra dessa.  

Roulette är däremot väldigt turbaserat och även tärning, eller Craps som det ofta kallas, är aningen mer tur än färdighet. Båda kan däremot vara väldigt roliga. 

 

Spelautomater är alltid populära 

Spelautomater, även kallat slots, är otroligt populära. I grunden är det väldigt enkelt, du väljer en titel och sedan trycker du på “Spin”-knappen. Målet är att matcha olika symboler i kombinationer, ofta ska du ha tre av samma symbol eller fler. 

Under rundorna kan du aktivera specialfunktioner, bonusrundor och mycket annat. I vissa spel finns det enorma jackpottar, inte minst i de progressiva spelen där jackpotten växer allt eftersom spelarna satsar och förlorar pengar. 

Det kanske bästa med slots är hur många olika teman och handlingar det finns. Du hittar allt från komedier till skräck och action. Ena dagen drar du på ett äventyr med en skattsökare och nästa dag ska du gripa brottslingar med en detektiv.