Malta är ett vackert land som ligger i Medelhavet. Det är känt för sina fantastiska stränder, sitt klarblåa vatten och sitt härliga väder. Malta är också en fantastisk plats att besöka för sina historiska platser och sin rika kultur. Här är några saker du kan göra när du är på Malta!

Besök det azurblå fönstret

Azure Window var en naturlig kalkstensbåge som ligger på den maltesiska ön Gozo. Det var en av Maltas mest populära turistattraktioner men tyvärr rasade det samman 2017. Trots detta är platsen där den en gång stod fortfarande värd att besöka för den otroliga utsikten.

Utforska Ħal Saflieni Hypogeum

Det är en av de mest unika platserna på Malta. Det är en serie underjordiska kammare och tunnlar som användes som begravningsplats under den neolitiska perioden, där man även kan köra sports-betting.

Ta ett dopp i den blå lagunen

Blue Lagoon en annan populär turistattraktion på Malta. Blå lagunen ligger på ön Comino och är känd för sitt kristallklara vatten och sin vackra utsikt. Om du letar efter en plats att ta ett dopp och koppla av i solen är Blue Lagoon definitivt värd att kolla in!

Besök Tarxien-templen

Tarxien-templen är en grupp av tre antika tempel som ligger i Tarxien på Malta. De går tillbaka till den neolitiska perioden och är några av de äldsta bevarade strukturerna på Malta.

Besök Mdina

Mdina är en vacker befäst stad som en gång var Maltas huvudstad. Den är känd som “den tysta staden” eftersom bilar inte är tillåtna innanför dess murar. Mdina är definitivt värt ett besök för sin fantastiska arkitektur och utsikt.

Kolla in St John’s Co-Cathedral

John’s Co-Cathedral är en av Maltas viktigaste religiösa platser. Den byggdes på 1500-talet och innehåller två av Caravaggios mest kända målningar.

Utforska Valletta

Valletta är Maltas huvudstad och den är helt underbar. Till höjdpunkterna hör bland annat det maltesiska parlamentshuset, Fort Saint Elmo och Saint James Cavalier.

Besök Marsaxlokk Market

Marsaxlokk Market är ett utmärkt ställe att köpa färska skaldjur direkt från fiskarna som fångat dem. Den äger rum varje söndagsmorgon och är definitivt värd att besöka om du är på Malta!

Åk i pariserhjulet Tartaruga Ghallzes Tower

Tartaruga Ghallzes Tower Ferris Wheel erbjuder en fantastisk utsikt över Valletta, Marsamxett Harbour och Sliema Creek. Med sina 72 meter är det ett av de högsta pariserhjulen i Europa!

Ha roligt i Popeye Village

Popeye Village är en filmkuliss som förvandlats till temapark och som användes för inspelningen av Robert Altmans musikal “Popeye” från 1980. I dag är det en rolig plats för barn och vuxna att utforska med massor av aktiviteter som erbjuds.

Ta en båttur till Gozo eller Comino

En båttur till Gozo eller Comino är ett utmärkt sätt att se mer av vad Malta har att erbjuda. Dessa två öar är väl värda ett besök för deras vackra landskap, fantastiska stränder och vänliga lokalbefolkning!

Slutsats

Det är en bra idé att gå till en av de två öarna på ön: Det finns så många saker att göra på Malta! Vare sig du är intresserad av att utforska dess historiska platser eller njuta av solen på en av dess underbara stränder finns det något för alla i detta vackra land. Har du några planer på att besöka Malta inom en snar framtid? I så fall ska du definitivt komma ihåg den här texten om några roliga och intressanta saker att göra när du är där! Från att utforska Azure Window till att ta ett dopp i Blue Lagoon, det finns det något för alla. Så vad väntar du på? Börja planera din resa till Malta redan i dag!